Biometric Couture

Wear your inside out

Biometric Couture is een digitaal kledingconcept.
Wanneer de kleding gescand wordt verschijnt er doormiddel van augmented reality een digitale laag, waarover de drager auteur is. Deze laag mag worden ingevuld zoals de drager dit wenst en kan oneindig worden geüpdatet.

Kleding als drager van een medium

Kleding biedt de mogelijkheid om identiteit tot uitdrukking te brengen. Het vormt als intermediair tussen de mens en omgeving een medium, dat de manier beïnvloed waarop wij op anderen reageren en zij op ons. Deze identiteit bevindt zich niet meer alleen in en op ons lichaam. Er groeit een generatie op, die technologie als iets vanzelfsprekends beschouwt. Die de digitale wereld als een verlengstuk zien van het dagelijks leven, online eenvoudig contacten leggen en identiteit uitdragen. Een wereld waar we, wanneer we heel even online zijn, de mensen om ons heen niet meer zien.

Stel je voor, dat de grens tussen online en offline verdwenen is. Dat we offline net zo makkelijk contact maken als online. Dat de vreemdeling in de trein dezelfde hobby’s blijkt te hebben, je ideale collega zou kunnen zijn, of dezelfde mening deelt. Kijk naar de mensen om je heen, ontdek hun verhalen, interesses of fascinaties.

kledingconcept


De kleding kan digitaal worden geüpdatet. Op het moment dat de drager is uitgekeken op de inhoud, of deze voor de drager niet meer relevant is, kan deze worden aangepast zoals de drager dit wenst. Er hoeft dus geen nieuw kledingstuk gekocht te worden, om een andere boodschap te communiceren.

verdienmodel


Het verdienmodel ligt naast de eenmalige aanschafprijs, bij het hosten van het platform. Voor het digitaal updaten van het platform, of het verlengen van de zichtbaarheid moet een klein bedrag worden betaald. Op deze manier blijft de kleding winstgevend en is het verdienmodel duurzaam.

het platform


Het platform biedt verschillende mogelijkheden, zodat elke gebruiker zijn/haar gewenste content kan delen. Bijvoorbeeld: afbeeldingen, teksten, audio, video, contactgegevens, externe links en social kanalen. De gebruikers mogen hun content zelf bepalen en kunnen deze te allen tijde updaten.

risico’s


Het platform beschikt over een deactiverende functie, waarbij de drager de content indien gewenst onzichtbaar of in een neutrale stand kan zetten. Misbruik van het platform kan door andere gebruikers worden gerapporteerd.

stap 1


Registreer het kledingstuk via de website en koppel het aan een persoonlijk account.

stap 2


Ontwerp de persoonlijke digitale laag via de editor op deze website.

stap 3


Publiceer de digitale laag, of update wanneer gewenst.

stap 4


De laag is nu zichtbaar en kan gescand worden door de iPhone camera of Google Chrome browser.

Contact
info@biometric-couture.com
-
Maddy Ekkelkamp
06-29445296
www.maddyekkelkamp.nl